Το www.your-life.gr θα είναι και πάλι κοντά σας, σύντομα

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης: www.your-life.gr

ΜΕ ΤΟΝ / ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ

πίσω
Ας μιλήσουμε γι’ αυτό: αν δεν μπορείς να συζητήσεις για το σεξ και την αντισύλληψη με τον/τη σύντροφό σου, μάλλον δεν θα έπρεπε καν να έχεις σεξουαλικές σχέσεις μαζί του/της. Σωστά; Ωραία. Τώρα λοιπόν που το διευκρινίσαμε, ξέχνα ότι το να μιλάς για την αντισύλληψη μπορεί να είναι μια επώδυνη κουβέντα.
Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να μιλήσεις πιο άνετα:
  • Διάλεξε μια δραστηριότητα που θα έκανες συνήθως – shopping, μια συναυλία– για να διευκολύνεις οποιαδήποτε ένταση που μπορεί θα προκύψει.
  • Προσέγγισε το θέμα διακριτικά, ίσως με μια ιστορία που άκουσες από φίλους, για να ξεκινήσεις τη συζήτηση: πώς αισθάνεται ο σύντροφός σου για το θέμα; Tι θα ήθελε να κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση;
  • Αν αισθάνεσαι άβολα γι’ αυτό, μπορείς επίσης να γράψεις ένα γράμμα με το οποίο θα αναφέρεσαι στο θέμα. Έτσι, δίνεις στον σύντροφό σου χρόνο να σκεφτεί το θέμα, έτσι ώστε να έχετε την ίδια αφετηρία όταν θα μιλήσετε.
  • Πάντα λειτουργεί καταλυτικά όταν αποκαλύπτεις στον/στην σύντροφό σου ότι νοιάζεσαι πραγματικά γι’ αυτόν/αυτήν και ότι πραγματικά ενδιαφέρεσαι ν’ ακούσεις τη γνώμη του/της για το θέμα.
  • Τέλος, μην ξεχνάς να έχεις χιούμορ. Θυμήσου ότι η ερωτική επαφή είναι διασκέδαση – ειδικά όταν και οι δυο την αντιμετωπίζετε ώριμα και με ασφάλεια.