Το www.your-life.gr θα είναι και πάλι κοντά σας, σύντομα

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης: www.your-life.gr

ΜΕ ΤΟΝ / ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΣΟΥ

πίσω
Είναι πολύ σημαντικό να μιλάς με τον/την γυναικολόγο σου πριν ή αμέσως μετά την έναρξη της σεξουαλικής σου δραστηριότητας. Δεν υπάρχει πιο κατάλληλος άνθρωπος να απευθυνθείς, καθώς το σώμα σου βιώνει πολλές φυσιολογικές αλλαγές σε αυτήν τη φάση της ζωής σου. Οι ιατρικές πρακτικές συνεχώς προοδεύουν και ο/η γιατρός μπορεί να σού δώσει εξηγήσεις και συμβουλές ανάλογα με τις ανάγκες σου.
Αν και μπορεί να είναι τρομακτικό να επισκεφθείς τον οικογενειακό σου γιατρό - ή τον γυναικολόγο που σε έφερε στη ζωή!– θυμήσου ότι δεσμεύονται από το ιατρικό απόρρητο και ο ρόλος τους είναι να σε βοηθήσουν.
Παρακάτω υπάρχουν μερικές συμβουλές για να σε καθοδηγήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας:
  • Μίλησε για τους φόβους σου και για τους λόγους που είσαι νευρικός/ή – υπάρχουν ειδικοί που έχουν εκπαιδευτεί για να σε καθοδηγήσουν να ξεπεράσεις τη διαδικασία με ευκολία.
  • Θυμήσου ότι οι γιατροί δεσμεύονται από το ιατρικό απόρρητο. Αν επισκεφθείς τον/την γυναικολόγο σου, τον οποίο συμβουλεύεται και η μητέρα σου, ενημέρωσέ τον ότι δεν θέλεις να μάθει κανείς για την επίσκεψή σου.
  • Οι σημειώσεις πάντα βοηθάνε. Κράτα σημειώσεις για το τι επιθυμείς, έτσι ώστε να μη ξεχάσεις τίποτα.
  • Κάνε ερωτήσεις αν δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει. Είναι η δουλειά τους να σε βοηθήσουν.
  • Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: άκου την καρδιά σου! Αν αισθάνεσαι ότι δεν λαμβάνεις την αντίστοιχη προσοχή, μπορείς να φύγεις όποτε θελήσεις και να βρεις άλλο γιατρό.