Το www.your-life.gr θα είναι και πάλι κοντά σας, σύντομα

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης: www.your-life.gr

YOUR CONTRACEPTION FAQs

πίσω
Ερωτήσεις σχετικά με: Ενέσιμα Αντισυλληπτικά
Πρέπει να πάω στο νοσοκομείο για τις ενέσεις;
Οι ενέσεις πρέπει να γίνονται από εκπαιδευμένο υγειονομικό προσωπικό-γυναικολόγο. Ανάλογα με το πού μένεις, μπορείς να κάνεις την ένεση στον/την γυναικολόγο σου ή σε ένα κέντρο οικογενειακού προγραμματισμού.
Αν δεν κάνω μία ένεση, θα μείνω έγκυος;
Πρέπει να κάνεις την ένεση μία φορά κάθε δύο ή τρεις μήνες, ανάλογα με τον τύπο ένεσης που έχεις επιλέξει. Η ποσότητα των ορμονών που περιέχει η ένεση για να αποφευχθεί μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, θα κρατήσει μόνο περίπου 8-12 εβδομάδες, οπότε αν χάσεις μία ένεση δεν θα είσαι προστατευμένη από μία εγκυμοσύνη.
Πόσες ενέσεις μπορώ να κάνω;
Εάν είσαι σεξουαλικά ενεργή και δεν επιθυμείς προς το παρόν να κάνεις παιδιά, μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις ενέσεις για να προστατευτείς από μία εγκυμοσύνη, με την προϋπόθεση ότι αυτή η μέθοδος σού ταιριάζει και ότι κάνεις τακτικούς ελέγχους στον γιατρό σου.
Εάν θέλω να κάνω παιδιά, η ένεση θα επηρεάσει τη γονιμότητά μου μακροπρόθεσμα;
Ανάλογα με τον τύπο της ένεσης, θα χρειαστεί έως ένας χρόνος μέχρι να επανέλθουν η γονιμότητά και οι περίοδοί σου μετά τη διακοπή των ενέσεων. Αυτό μπορεί να διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα.
Παχαίνει η ένεση;
Κάποιες γυναίκες παίρνουν βάρος. Αν σου συμβεί αυτό, μίλα με τον γιατρό σου. Μπορεί μια εναλλακτική μορφή ορμονικής αντισύλληψης να σου ταιριάζει καλύτερα.