Το www.your-life.gr θα είναι και πάλι κοντά σας, σύντομα

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης: www.your-life.gr

YOUR CONTRACEPTION FAQs

πίσω
Ερωτήσεις σχετικά με: Εμφυτεύματα
Γιατί το εμφύτευμα πρέπει να αντικατασταθεί μετά από 3 χρόνια;
Το εμφύτευμα περιέχει ένα απόθεμα προγεσταγόνου το οποίο απελευθερώνεται σε μικρές δόσεις κατά τη διάρκεια των τριών ετών για να εμποδίσει την εγκυμοσύνη. Θα χρειαστεί να αντικατασταθεί μετά από αυτό το διάστημα καθώς θα έχει τελειώσει το απόθεμα ορμόνης.
Θα το αισθάνομαι; Θα φαίνεται;
Το εμφύτευμα έχει περίπου το μέγεθος ενός λεπτού σπίρτου και οι γυναίκες συνήθως το εμφυτεύουν κάτω από το δέρμα του αριστερού άνω άκρου, στην εσωτερική πλευρά του βραχίονα, λίγο πάνω από τον αγκώνα. Μπορείς εύκολα να το νιώσεις, αλλά δεν είναι πολύ ορατό, εκτός αν κάποιος το αναζητήσει. Θα υπάρχει ένα μικρό σημάδι στο σημείο της εμφύτευσης, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα ορατό, με την προϋπόθεση ότι έχει εμφυτευθεί από εκπαιδευμένο υγειονομικό προσωπικό.
Είναι ασφαλές αν κάνεις πολλά σπορ; Μπορεί να μετατοπιστεί από τη θέση του κατά την άσκηση;
Η μετακίνηση του εμφυτεύματος είναι πολύ σπάνια, ακόμα και με έντονη άσκηση, και δεν θεωρείται πολύ σοβαρό αν συμβεί. Εάν δεν αισθάνεστε το εμφύτευμα εκεί που είχε αρχικά τοποθετηθεί, μιλήστε με τον κατάλληλο επαγγελματία υγείας για να βεβαιωθείτε ότι έχει εντοπιστεί και, αν είναι απαραίτητο, να τοποθετηθεί ξανά στη θέση του.
Οι ορμόνες θα επηρεάσουν τις περιόδους μου;
Πολλές γυναίκες παρατηρούν ότι οι βαριές, επώδυνες περίοδοι, μειώνονται. Μπορεί μερικές φορές να σημειωθεί αρχικώς κάποια ακανόνιστη αιμορραγία, αλλά συνήθως εξαφανίζεται μετά τους πρώτους μήνες.
Είναι επώδυνη η διαδικασία εμφύτευσης;
Χρησιμοποιείται τοπικό αναισθητικό για να μειωθεί στο ελάχιστο ο πόνος. Η διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Μπορεί να υπάρξει ελαφρύς μώλωπας ή πόνος στο σημείο εμφύτευσης αργότερα.
Εάν δεν το θέλω άλλο, αφαιρείται εύκολα;
Ναι, το εμφύτευμα μπορεί να αφαιρεθεί οποιαδήποτε στιγμή, αλλά αυτό πρέπει να γίνει από εκπαιδευμένο υγειονομικό προσωπικό.